Wil je meer weten over: 


  • Wie wij zijn?
  • Wat wij doen?
  • Waarom wij ons werk doen?
  • Wat onze werkwijze is? 


Lees dan verder!

Wie wij zijn

Wij zijn Young010, de jongerenadviesraad van Rotterdam. Sinds 23 februari 2017, de dag van onze officiële benoeming in de raadzaal van het stadhuis, zijn wij hét aanspreekpunt in Rotterdam als het gaat over jongerenzaken. 

Een groep Rotterdamse jongeren tussen de 13 en 24 jaar, die zich om verschillende intrinsieke redenen willen inzetten voor jongeren in stad. 

Powered by LOKAAL Rotterdam - Centrum voor democratie in de stad.

Wat wij doen

Wij organiseren en doen mee aan activiteiten om blijvend in gesprek te zijn met jongeren, het stadsbestuur en partners in de stad over wat er onder jongeren leeft en over wat wij belangrijk vinden. Op basis hiervan adviseren we het stadsbestuur gevraagd en ongevraagd, en gaan we over allerlei onderwerpen het gesprek aan. Check de website voor onze projecten en adviezen!

Waarom wij het doen

We geloven in het collectief, veerkracht, gezamenlijke verantwoordelijkheid, én de kracht van jongeren. We zetten ons vanuit die overtuiging in om ons steentje bij te dragen zodat jongeren in Rotterdam kansrijk kunnen opgroeien.

Ondersteuning Young010

De dagelijkse begeleiding en ondersteuning van Young010 ligt bij Aysel Kaya. Rotterdamse Stadsvrouw. Al meer dan 30 jaar woont en werkt ze in Rotterdam. "Mijn corebusiness is verbinden, ontwikkelen en makelen.  Ik vind het een eer en een superleuke uitdaging om met de jongeren van YOUNG010 te werken. Onze jongeren zijn de toekomst van ons mooie Rotterdam en zij verdienen het om te worden gehoord en gezien!"

Projectleider, secretaris en begeleider van Young010. Zij is te bereiken via [email protected] of [email protected]

 

Stichting LOKAAL

LOKAAL is het faciliterende bureau van Young010, die de jongerenadviesraad heeft ontwikkeld en opgericht. LOKAAL is sinds 1994 het centrum voor democratie in Rotterdam en zet in op het dichten van de kloof tussen Rotterdammers en het stadsbestuur. Jongeren zijn een belangrijke doelgroep van LOKAAL en door middel van ons werk ondersteunen we (politiek) actieve jongeren in hun (vrijwilligers)werk en dragen we bij aan de ontwikkeling van hun talenten. 
Sharida Noormohamed is  directeur van LOKAAL.