Meld je aan!

 Young010 biedt elk jaar ruimte aan nieuwe kerngroepleden. Ben jij tussen de 13 en 23 jaar, Rotterdammer en wil jij in 2021 de handen uit de mouwen steken en je inzetten voor jongeren in onze stad? Meld je dan aan via onderstaande knop! 

Uitkomsten Jongerentop010 omgezet in advies voor gemeenteraad

Afgelopen december spraken de Rotterdamse jongeren zich massaal uit tijdens de Jongerentop010 over wat de impact van de coronacrisis is op hun leven en wat zij nodig hebben hier veerkrachtig uit te komen. De stem van honderden Rotterdamse jongeren is in drie adviezen omgezet!

Jongerentop010

 Tijdens de Jongerentop010 op vrijdag 9 oktober gaan 500 Rotterdamse jongeren met elkaar in gesprek over de impact van corona en veerkracht. Stichting LOKAAL geeft, samen met jongerenraad Young010, de jongeren in de stad een stem. Met elkaar zullen zij een antwoord formuleren op de vraag: Hoe gaan wij én onze omgeving om met (de gevolgen van) de coronacrisis? 

Hoera, volwassen?

Meer dan een half jaar werkten Young010 en de Brede Raad 010 samen aan het advies ‘In Eigen Beheer’, waarin Rotterdammers aan het woord komen over wat zij nodig hebben om zelfredzaam te zijn en hoe de gemeente Rotterdam hen daarin kan ondersteunen. Afgelopen vrijdag namen wethouders Bokhove en De Langen het advies in ontvangst!

Young010 zoekt nieuwe leden voor 2020!

Ben jij tussen de 13 en 23 jaar, Rotterdammer (m/v) en wil jij in 2020 de handen uit de mouwen steken en je inzetten voor jongeren in onze stad? Meld je dan nu aan!

2020 wordt het jaar van de Jongerentop…

Niet zomaar een vergadering voor Young010 maar één met hoog bezoek! Wethouder Kathmann heeft met Young010 uitvoerig het afgelopen jaar besproken. Een jaar waar Young010 zich voor verschillende thema’s hard heeft gemaakt en de eerste stappen heeft gezet naar de Jongerentop 2020! Samen met de wethouder heeft Young010 ook nagedacht over hoe de adviezen nóg beter kunnen landen: timing is key!

Politie vraagt Young010’ers om advies

Hoog bezoek bij Young010: twee Rotterdamse politiemensen, Sonja Raaijmakers en Mohammed Aamri, sloten zich maandag aan bij de maandelijkse kerngroepmeeting. De agenten waren erg benieuwd naar wat de Young010’ers vonden van de omgang van de politie met jongeren op straat en lieten zich graag adviseren over de manier waarop de politie jongeren zou kunnen enthousiasmeren voor het politiewerk.

Young010 vertelt over mentoring en kansengelijkheid in het onderwijs

Vandaag was Young010 te gast bij de KennisWerkPlaats Rotterdams Talent die geheel in het teken stond van mentoring. Op de Hogeschool InHolland mochten Young010'ers Mayra en Nuno vertellen over hun onderzoek naar kansengelijkheid in het onderwijs ‘Succes behaal je niet alleen’ en de aanbevelingen die zij hierin hebben gedaan. Daarna spraken Young010'ers Chaimae en Ibrahim over hun persoonlijke ervaringen met mentoren.

Young010 presenteert preadvies over jongerenparticipatie in de openbare ruimte

Gisteren overhandigden de leden van de Young010-werkgroep ‘Openbare Ruimte’ aan Lot Mertens (gemeente Rotterdam) hun preadvies over openbare ruimte in de stad en hoe jongeren hierbij te betrekken. Aanleiding van dit advies was de Omgevingswet die in 2021 van kracht wordt. 
Hier maakt (jongeren-)participatie een belangrijk deel van uit.

Young010 en Brede Raad 010: Meer aandacht voor overgang 18- naar 18+ bij jeugdhulp

Afgelopen week waren Nuno Gomes da Silva Neto (Young010) en Meriem Laamairi (Brede Raad010) te gast bij de gemeenteraadscommissie Zorg, Onderwijs, Cultuur en Sport (ZOCS). Zij mochten de commissie ZOCS toespreken en de gemeenteraad adviseren over de Startnotitie Zorg, Welzijn en Jeugdhulp. 

Jongeren stelen de show tijdens Jongeren Verkiezingsdebat Europa

Op maandag 20 mei organiseerde Stichting LOKAAL Rotterdam in samenwerking met de griffie van de Rotterdamse gemeenteraad een bijzonder jongerenverkiezingsdebat in het kader van de Europese Parlementsverkiezingen die op 23 mei plaatsvinden. Het debat was tevens de finale van het ‘Durf te denken’-lesprogramma van LOKAAL.

Young010: Leer jongeren dat het mogelijk is om hun leven zelf vorm te geven

Op 5 oktober 2018 organiseerde jongerenraad Young010 in samenwerking met LOKAAL een Socratisch Onderwijsdebat tijdens de Nacht van het Onderwijs in Kino. Aanleiding voor het debat was het advies van Young010-werkgroep ‘talentontwikkeling’, dat aan de toenmalige voor Young010 verantwoordelijke wethouder Joost Eerdmans werd gepresenteerd.

Young010: Meer aandacht voor alternatieve ouderfiguren of ‘schaduwouders’

Op dinsdag 26 maart overhandigen de leden van de Rotterdamse jongerenraad Young010 aan wethouder Said Kasmi (Onderwijs) hun adviezen over kansengelijkheid in het onderwijs.

Nieuwe voorzitter en vice-voorzitter Young010


Young010 zoekt nieuwe leden voor 2019!

Ben jij tussen de 13 en 23 jaar, Rotterdammer (m/v) en wil jij in 2019 de handen uit de mouwen steken en je inzetten voor jongeren in onze stad? Meld je dan nu aan!

Young010 presenteert adviezen aan de stad

Een jaar na hun officiële benoeming in de raadzaal van het stadhuis presenteerden de Young010’ers dinsdagavond in Theater Zuidplein hun advies aan de stad. Wethouder Joost Eerdmans nam de adviezen in ontvangst. “Heel erg goed gedaan,” sprak een enthousiaste Eerdmans.

Young010 presenteert...

Een jaar na hun officiële benoeming in de raadzaal van het stadhuis presenteert Young010 op dinsdag 13 februari in Theater Zuidplein haar advies aan de stad. Young010 is de uitdaging aangegaan om wat ze het bestuur te vertellen hebben op een aansprekende manier voor het voetlicht te brengen. Het belooft een inspirerende avond te worden voor en door jongeren bomvol spoken word, theater, film en meer!  

Energie, enthousiasme en verbaal vuurwerk tijdens Het Grote Jongeren Lijsttrekkersdebat

Een stampvolle en wildenthousiaste zaal was gisteravond getuige van Het Grote Jongeren Lijsttrekkersdebat waarbij maar liefst dertien politieke partijen waren vertegenwoordigd. 

Nieuwe aanwas Young010 gezocht!

Ben jij tussen de 13 en 23 jaar, Rotterdammer (m/v) en wil jij in 2018 de handen uit de mouwen steken en je inzetten voor jongeren in onze stad? Stuur ons dan een bericht via young010@lokaal.org. Vermeld in elk geval je motivatie en jouw contactgegevens.

Installatie kerngroep Young010

Op donderdag 23 februari zijn dertig jongeren officieel geïnstalleerd als kerngroepleden van Young010 bij een gemeenteraadsvergadering in de raadzaal van het stadhuis. Burgemeester Aboutaleb heeft in zijn rol als voorzitter, ten overstaan van de voltallige gemeenteraad, de officiële handeling verrichten.