Jongerentop010

Op 11 december 2020 spraken de Rotterdamse jongeren zich massaal uit tijdens de Jongerentop010 over wat de impact van de coronacrisis is op hun leven en wat zij nodig hebben hier veerkrachtig uit te komen.

De Jongerentop010 werd georganiseerd op initiatief van stichting LOKAAL, het centrum voor democratie in Rotterdam, samen met Young010 en de raadsgriffie van Rotterdam. Daarnaast hebben verschillende partners in de stad meegewerkt aan de wijkgesprekken in aanloop naar de Jongerentop010 (15 wijkgesprekken door heel de stad waarmee jongeren zelf de agenda van de Jongerentop010 hebben bepaald) en aan de Jongerentop010.

Young010, dé jongerenadviesraad van de stad, is met alle uitkomsten aan de slag gegaan en heeft dit omgezet naar drie concrete adviezen voor de gemeenteraad. Deze heeft toenmalig Young-010 voorzitter Chaimae Fadis op 18 februari 2021 overhandigd tijdens de raadsvergadering aan burgemeester Aboutaleb.

“Wat wij als Young010 hebben gezien aan de uitkomsten van de Jongerentop010, is dat de veerkracht van jongeren vooral afhangt van goed onderwijs, een goede mentale gezondheid en het hebben van en kunnen werken aan een toekomstperspectief. Ik ben er onwijs trots op dat zoveel jongeren de afgelopen maanden hun stem hebben laten horen, en ik hoop dat het stadsbestuur ook echt gaat luisteren en actie onderneemt!” – Chaimae Fadis, voorzitter Young010