Werkgroep Openbare ruimte

Voetbalkooi of hondenuitlaatplek bij jou in de straat?
Wie bepaalt dat en (hoe) kun je als jongere hierover meebeslissen?

Iedereen vindt er wel wat van: het grasveldje bij jou om de hoek, de voetbalkooi op het plein in jouw wijk, de Bibliotheek, het Schouwburgplein. Allemaal plekken die horen bij de openbare ruimte van Rotterdam. En deze ruimte is van iedereen.


Maar wat nou als je liever een hondenuitlaatplek wilt hebben, in plaats van een voetbalkooi? Of een glijbaan voor je kleine zusje op de plek waar nu alleen een kaal grasveld ligt? Hoe kunnen jongeren laten weten wat zij in hun straat zouden willen? En wie bepaalt er eigenlijk hoe deze plekken er precies uit komen te zien?


Jongeren hebben vaak het idee dat zij van de gemeente niet mee mogen denken over het ontwerp van de buitenruimte. Ze worden voor hun gevoel vaak gezien als vandalen, of als onruststokers. Tegelijkertijd is er ook binnen de gemeente onvrede, bijvoorbeeld over vandalisme en hangjongeren die de buurt een onveilig gevoel kunnen geven.


Laat dit nou precies zijn waar de werkgroep ‘Openbare ruimte’ van Young010 iets aan wil doen!


Ideeën van jongeren op de kaart!


De werkgroep ‘Openbare ruimte’ van Young010 gaat onderzoeken hoe de wensen van jongeren over de buitenruimte beter zouden kunnen worden meegenomen door de gemeente. Want vaak hebben jongeren juist hartstikke goeie ideeën over bepaalde plekken in hun wijk. Alleen weten ze niet hoe ze dit aan de gemeente kunnen laten weten en weet de gemeente niet hoe ze jongeren kunnen bereiken.


Young010 gaat onderzoeken hoe dit anders zou kunnen. En, als er nieuwe ideeën ontstaan om de inspraak van jongeren op de openbare ruimte vorm te geven, wil Young010 deze ideeën uittesten.


Even voorstellen…

Zeven Young010’ers vormen samen de werkgroep ‘Openbare ruimte’. Omdat we uit allemaal verschillende wijken van Rotterdam komen weten we precies welke plekken wel en niet werken en waar we iets aan willen doen. Wij vinden dat de openbare ruimte voor iedereen is en dat jongeren daar ook over mee mogen denken. Daar zetten we ons voor in!

De voorzitter stelt zich ook even voor:

Ik ben Cyanne Pawirotaroeno en ben 21 jaar. Ik ben geboren en getogen in Ommoord in Rotterdam Oost en ik ben van Surinaamse afkomst. Ik heb mijn hele leven in Rotterdam gewoond. In mijn studententijd woonde ik 2 jaar lang in het Centrum. Ik studeer momenteel werktuigbouwkunde aan de Hogeschool Rotterdam (Hbo).

Ik ben een erg gedreven en spontaan persoon die graag een mening vertelt, maar er ook graag naar de meningen van anderen luistert. Ik hou erg veel van de stad waarin ik ben opgegroeid en zou het in samenwerking met Young010 nog leuker willen maken, met name voor de jongeren.

 

©2018 by Young010

Young010 wordt begeleid door Stichting LOKAAL. Centrum voor democratie in Rotterdam.